FOOD MENU

Wspaniała kuchnia łaczy europejskie smaki  z autorskimi przepisami, a gorące dania serwowane są do zamknięcia lokalu.

DIPY

Z BATATÓW I MARCHWI,
SALSA POMIDOROWA,
Z SERA PLEŚNIOWEGO

1 MAŁY – 4PLN
1 DUŻY LUB 3 MAŁE – 10PLN
Z PALUCHAMI Z PIECA – 18PLN (DODATKI DO WYBORU: GRUBA SÓL, KMINEK, SEZAM, CZARNUSZKA)
Z FOCACCIĄ POSYPANĄ SEZAMEM – 18PLN
Z NACHOSAMI – 18PLN


ZAKĄSKI 

BOCZNIAKI W SOSIE WINNO- MAŚLANYM – 17PLN
ZE ŚWIEŻYM SZPINAKIEM, CZOSNKIEM, CHILLI, SUSZONYMI POMIDORAMI, GRANA PADANO I KOLENDRĄ PODANE ZE ŚWIEŻĄ BAGIETKĄ

KALMARY W SOSIE MAŚLANYM Z POMIDORKAMI – 22PLN
Z CHILLI, CZOSNKIEM I KOLENDRĄ PODANE ZE ŚWIEŻĄ BAGIETKĄ

HUMMUS Z MŁODYM BOBEM, OLIWKAMI, WYTRAWNĄ OLIWĄ I FOCACCIĄ – 16PLN

HUMMUS PODANY Z MARYNOWANĄ RZEPĄ – 15PLN
Z PAPRYCZKĄ LOMBARDI, OLIWKAMI I FOCACCIĄ

NACHOS KUKURYDZIANE – 10PLN

OLIWKI KALAMATA I JUMBO Z MIĘTĄ, MIGDAŁAMI I LIMONKĄ – 10PLN

GRZANKI N DUJA CALABRESE Z SALSĄ POMIDOROWĄ – 14PLN
Z GRANA PADANO I SAŁATKĄ Z RUKOLI, OLIWY I CZOSNKU

DESKA ROZMAITOŚCI (DLA 4 OSÓB) – 49PLN
GRILLOWANY SER HALLOUMI, GRZANKI N DUJA CALABRESE, CHORIZO, SER KORYCIŃSKI, SŁUPKI ŚWIEŻYCH WARZYW, MARYNOWANA RZEPA, DIPY, HUMMUS, PATE, FOCACCIA Z SEZAMEM, PIECZYWO BEZGLUTENOWE


SAŁATY 

SAŁATA Z ROSTBEFEM DUSZONYM W OLIWIE – 28PLN
Z GROSZKIEM CUKROWYM ,OWOCAMI CHEBOWCA I PALMOWYMI, PAPRYKĄ PEPERONI I SOSEM MIODOWO -LIMONKOWYM

SAŁATA FALAFEL Z GRANATEM – 27PLN
Z TRUSKAWKAMI , MARYNOWANĄ RZEPĄ, SOSEM SEZAMOWYM I FOCACCIĄ

SAŁATA Z PIECZONĄ KACZKĄ  -29PLN
Z PAPAJĄ, GRANATEM, OGÓRKIEM, KIEŁKAMI JARMUŻU I SOSEM POMARAŃCZOWYM

SAŁATA Z GRILLOWANYM HALLOUMI – 27PLN
Z BATATAMI, MARYNOWANĄ KALAREPĄ, ŚWIEŻYM OGÓRKIEM I SOSEM ZIOŁOWYM

SAŁATA Z KREWETKAMI W MAŚLANO –LIMONKOWYM SOSIE –  29PLN
ZE ŚWIEŻYM MANGO, ANANASEM, PAPRYKĄ PEPPERONI I CEBULKĄ DYMKĄ


DANIA

KREWETKI BLACK TIGER W MLEKU KOKOSOWYM I CHILLI – 34PLN 
PODANE Z RYŻEM BASMATI LUB FOCACCIĄ

OWOCE MORZA: KREWETKI BLACK TIGER, OŚMIORNICA, MULE I KALMARY – 39PLN
DUSZONE W SOSIE Z POMIDORÓW MALINOWYCH Z DODATKIEM MASŁA I NATKI PIETRUSZKI PODANE Z FOCACCIĄ POSYPANĄ SEZAMEM

BURGER Z CHORIZO – 30PLN
W CHRUPIĄCEJ BUŁCE Z SAŁATĄ RZYMSKĄ, SALSĄ, ŚWIEŻYM OGÓRKIEM, POMIDOREM I CZERWONĄ CEBULĄ PODANY Z SOSEM MAJONEZOWO- MUSZTARDOWYM, BBQ I FRYTKAMI BELGIJSKIMI

BURGER 100% POLSKIEJ JAGNIĘCINY – 36PLN
W CHRUPIĄCEJ BUŁCE Z SAŁATĄ RZYMSKĄ, OGÓRKIEM KISZONYM, POMIDOREM, CZERWONĄ CEBULĄ, PODANY Z SOSEM MAJONEZOWO-MUSZTARDOWYM, BBQ I FRYTKAMI BELGIJSKIMI

BURGER WEGE Z GRILLOWANYM HALLOUMI I MARYNOWANĄ KALAREPĄ – 30PLN
W CHRUPIĄCEJ BUŁCE Z SAŁATĄ RZYMSKĄ, ŚWIEŻYM OGÓRKIEM I CZERWONĄ CEBULĄ, PODANY Z SOSEM MAJONEZOWO- MUSZTARDOWYM, BBQ I FRYTKAMI BELGIJSKIMI

KURCZAK TANDORI ZE SKRZYDEŁKIEM(LUB SUPREME Z KURCZAKA W TANDORI) – 29PLN
PODANY NA MŁODYCH ZIEMNIAKACH W SOSIE CURRY Z GROSZKIEM CUKROWYM I GRZYBAMI SHIMEJI

STEK ZE ŚWIEŻEJ PAPRYKI – 27PLN
MARYNOWANY W SUSZONYCH POMIDORACH I CZOSNKU PODANY NA SMAŻONEJ CZARNEJ SOCZEWICY Z KIEŁKAMI NASION STRĄCZKOWYCH I KALAFIOREM


Z PIECA  

PIZZA ZNAJOMYCH Z CIASTA WYKONANEGO Z MIESZANKI MĄK:
Z CIECIORKI, PSZENNEJ I PEŁNOZIARNISTEJ

SZYNKA CRUDO GORGONZOLA, POMIDORY CHERRY, RUKOLA, CHEDDAR, SOS Z POMIDORÓW PELATTI – 20/30PLN

SER KORYCIŃSKI, GRANA PADANO, CHEDDAR, SOS Z POMIDORÓW PELATI – 18/28PLN

SALAMI, CHEDDAR, MARYNOWANE PAPRYCZKI LOMBARDI, SOS Z POMIDORÓW PELATI – 17/27PLN

KURCZAK, BOCZNIAK DUSZONY NA MAŚLE, CEBULA DYMKA, CHEDDAR, SOS MAJONEZOWO- JOGURTOWY – 18/28PLN

SZPINAK, SUSZONE POMIDORY, SER OWCZY, CHEDDAR, SOS Z POMIDORÓW PELATI – 18/28PLN

CHORIZO, ŚWIEŻY ANANAS, JALAPENO, SOS Z POMIDORÓW PELATI – 20/30PLN

FOCACCIA:
OREGANO, OLIWA Z SUSZONYCH POMIDORÓW, SÓL MORSKA – 7PLN

ROZMARYN, OLIWA Z SUSZONYCH POMIDORÓW, SÓL MORSKA I OLIWA EXTRA WIRGIN – 8PLN

PALUCHY 8SZT DO WYBORU Z DODATKAMI: GRUBA SÓL, KMINEK, CZARNUSZKA, SEZAM – 9PLN

DODATKI DO WYBORU:
GRUBA SÓL, KMINEK, CZARNUSZKA, SEZAM, ZATAR


DESERY

 

 

CIASTO DNIA – 15PLN

DESER KAJMAKOWY/OWOCOWY – 15PLN