LUNCH 18 – 22 listopada

PONIEDZIAŁEK

Zupa z ziemniakami, cieciorką i pomidorami 
Penne z kurczakiem, papryką i cukinią

VEGE penne z papryką i cukinią 


WTOREK

Krem ze szpinaku z migdałami 
Polędwiczka wieprzowa z sosem pieprzowym  na kaszy pęczak z grillowanym bakłażanem 
VEGE smażony kozi ser z sosem pieprzowym na kaszy pęczak z grillowanym bakłażanem 


ŚRODA 

Fasolowa 
Luzowane udo kurczaka z sosem mango, z ryżem i karmelizowanymi warzywami 

VEGE pieczona pieczarka portobello z ryżem i karmelizowanymi warzywami


CZWARTEK

Ogórkowa z koperkiem 
Placki ziemniaczane z gulaszem wieprzowym 

VEGE placki ziemniaczane z gulaszem wegetariańskim


PIĄTEK 

Pieczarkowa z natką pietruszki
Udo indyka w sosie curry na puree z batatów z białą kaszą gryczaną
VEGE kotlet z soczewicy z sosem curry na puree z batatów z białą kaszą gryczaną