LUNCH 2 – 6 grudnia

PONIEDZIAŁEK 

Krem z czerwonej fasoli z pomidorami i kolendrą

Penne alla carbonara w sosie śmietanowym z natką pietruszki 

VEGE penne aglio olio z natką pietruszki i czosnkiem 


WTOREK

Kalafiorowa z koperkiem 

Chilli con carne z ryżem basmati I pszenną tortillą 

VEGE duszona cieciorka z kminem rzymskim, ryżem basmati i pszenną tortillą 


ŚRODA

Grzybowa z kwaśną śmietaną

Długo duszona wieprzowina z kaszą jęczmienną i buraczkami 

VEGE smażony kozi ser  z kaszą jęczmienną i buraczkami 


CZWARTEK

Słodko pikantny krem z kukurydzy z popcornem 

Kurczak w sosie curry z plackami warzywnymi 

VEGE curry z czerwoną soczewicą i plackami warzywnymi  


PIĄTEK

Szczawiowa z jajkiem 

Pulpety wołowe w sosie pomidorowym z kaszą bulgur i kiszoną kapustą 

VEGE pulpety z soczewicy w sosie pomidorowym z kaszą bulgur i kiszoną kapustą